لطفا صبر کنید ...

کاردرمانی بزرگسالان

21 آگوست, 2022 توسط مدیریت0
occupational-therapy.jpeg

کاردرمانی یکی از حوزه‌های مربوط به مراقبت و سلامت است که در این رشته دانشجویان یاد می‌گیرند چگونه به افرادی که نمی‌توانند به علت برخی از انواع ناتوانی‌ها و انجام کارهای خود بپردازند کمک نمایند. انواع مختلفی از کاردرمانی وجود دارد که بر اساس سن فرد و نوع ناتوانی او دسته‌ بندی  می‌‌‌شوند که در بخش زیر به طور دقیق به بررسی آنها  می‌پردازیم.

 کاردرمانی در حوزه ارتوپدی

این حوزه از کاردرمانی با وضعیت و شرایط آسیب دیدگی ایجاد شده سر و کار دارد. متخصصین به ارزیابی توانایی‌هایی که فرد قبل از بروز تروما داشته است  می‌پردازند و در مسیر هدایت انرژی فرد و توانایی و پس از تروما فعالیت  می‌‌‌کنند. فردی که دچار آسیب دیدگی تروماتیک، شکستگی اندام فوقانی یا اندام تحتانی، مشکلات اسکلتی – عضلانی و سایر مشکلات مرتبط با بافت شده است و افرادی که برخی از انواع جراحی‌ها از قبیل جراحی تعویض مفصل زانو، تعویض مفصل لگن و مواردی از این قبیل را انجام داده اند  می‌توانند از خدمات کاردرمانی بهره ‌مند شوند. سایر وظایف اصلی این گروه از پزشکان این است که به بیمار خود کمک کنند از وسایل حرکتی و ویلچر برای انجام فعالیت‌های روزمره استفاده کنند و بتوانند به انجام فعالیت‌های تفریحی خود بپردازند.

 کاردرمانی در حوزه سالمندان  

نقش متخصص کاردرمانی که در حوزه سالمندان تخصص دارد این است که به افراد مسن کمک کند تا بتواند مهارت‌هایی که قبلاً داشته اند و اکنون از بین رفته است را دوباره به دست بیاورند و مجدداً بر توانایی‌های خود تکیه کنند و دوباره زندگی مستقلی داشته باشند. متخصص کاردرمانی به افراد سالمند کمک  می‌‌‌کند  می‌‌‌تواند به بهبود مهارت‌های حرکتی خود بپردازند و به آنها آموزش‌های لازم را  می‌‌‌دهند و انواع مختلف تمرینات ورزشی را به آنها یاد  می‌دهند تا شرایط بهتری داشته باشند. آنها همچنین در غذا دادن به افراد سالمند، لباس پوشیدن، شرکت در فعالیت‌های اجتماعی، کنترل منزل و جلوگیری از ز می‌‌ن خوردن یا اتفاقات محیطی بسیار کمک کننده هستند. حوزه کاردرمانی با زیر شاخه‌های متعددی از قبیل کاردرمانی برای افراد مسن و کاردرمانی برای بازدهی بهتر در دوران پیری همراه است.

 کاردرمانی در حوزه نورولوژی

افرادی که دچار مشکلات نورولوژیکی از قبیل سکته مغزی، ام اس، بیماری پارکینسون و مواردی از این قبیل هستند به مراقبت و حمایت خاص نیاز دارند. متخصصانی که در ز می‌‌نه مغز و اعصاب تخصص دارند به پیشگیری از بروز برخی مشکلات ناشی از اختلالاتی از قبیل دیستروفی عضلانی  می‌‌‌پردازند و حالت صحیح بدن در هنگام نشستن و دراز کشیدن را به بیمار یاد  می‌دهند تا از بروز آسیب دیدگی بیشتر جلوگیری شود. نقش اصلی این درمانگران کاهش تاثیرات حاصل از اختلالات نورولوژیکی و بهبود زندگی بیماران است. این متخصصین به منظور دستیابی به این اهداف در زمی‌‌نه برخی روش‌های درمانی از قبیل آب درمانی، تکنیک‌های بهبود مهارت ادراکی، ذخیره انرژی، مکانیک بدن، بیوفیدبک و مواردی از این قبیل آموزش  می‌بینند.

 کاردرمانی در حوزه روانپزشکی 

یک ارتباط خطی کوچک بین نورولوژی و روان‌ درمانی وجود دارد. کاردرمانی برای سلامت رفتاری یا روان درمانی  می‌تواند یک برنامه جامع را در اختیار بیمار قرار دهد تا بیمار بتواند به انجام فعالیت‌های روزمره خود از قبیل انجام امور منزل، رعایت بهداشت، آراستن خود و مواردی از این قبیل بپردازد. سایر نقش‌های متخصص کاردرمانی عبارت است از ارزیابی محیط منزل، محیط کار، محیط مدرسه و دانشگاه و سایر محیط‌های مختلف، کمک به بیمار برای کاهش و کنترل استرس، توسعه مهارت‌های بین فردی و غیره. به غیر از این موارد متخصص کاردرمانی به بیمار کمک  می‌‌‌کند شرایط جسمانی بهتری داشته باشد تا بتواند از نعمت یک زندگی عادی و سالم بهره مند شود. متخصص کاردرمانی برای دستیابی به این اهداف از تسهیلات کمک کننده مراکز روانشناختی اجتماعی، منزل خود بیمار، مراکز سالمندان، مراکز سلامت ذهن جامعه، برنامه‌های پس از آموزش، سرپناه زنان و افراد بی ‌خانمان و غیره بهره  می‌‌‌گیرد.

 کاردرمانی در حوزه مراقبت ویژه

درمانگران این حوزه با بیماران سر و کار دارند که از برخی مشکلات خاص و حاد پزشکی از قبیل ضربه مغزی، سکته مغزی آمفیزم و غیره رنج  می‌‌‌برند. اولین و مهمترین وظیفه این گروه از متخصصان ارزیابی خطرات زندگی بیماران، ارزیابی  می‌‌زان از دست دادن قابلیت عملکردی و پایدار کردن وضعیت پزشکی آنها است. متخصصان این حوزه وظیفه دارند به خانواده‌ها و افرادی که از بیمار مراقبت  می‌‌‌کنند کمک نمایند و به طراحی اصول مربوط به غذا خوردن به صورت ایمن، ارائه دستور العمل‌های مربوط به رژیم غذایی، طراحی برنامه‌هایی برای بهبودی قبل و بعد از بستری شدن در بیمارستان و سایر موارد بپردازند. آنها همچنین به بیماران برای انجام فعالیت‌ها و تمرینات ورزشی و استفاده از وسایل کمکی به منظور حفظ هماهنگی مفاصل و عضلات کمک خواهند کرد.


پاسخ دادن

آدرس ایمیل شما منتشر نمی شود. فیلدهای ضروری نشانه گذاری شده اند *


خدمات ما

کلینیک توانبخشی آریا در اواسط سال 1398 و با تلاش تیم متخصص و زبده در شهرستان نیشابور افتتاح شد.
از ابتدای فعالیت این کلینیک، هدف ما ارائه خدمات کاملا علمی و تخصصی با استفاه از بهترین و به روزترین تجهیزات بود.
امید است همواره به هدف خود که خدمت رسانی بهتر به شما عزیزان است برسیم.

تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به کلینیک توانبخشی آریا می باشد.