گفتاردرمانی بزرگسالان
گفتار درمانی ، یکی از روش های درمانی است که برای حل مشکلات زبان مانند لکنت زبان ، گرفتگی صدا که به طور ارثی و یا در اثر بروز بیماری ها ، سکته های مغزی و اختلالات در دو نیم کره مغز به وجود می آید، به کار گرفته می شود .
گفتار درمانی در بزرگسالان :
شاید سوال پیش بیاید که چرا بعضی بزرگسالان باید به مراکز گفتار درمانی مراجعه نمایند و تفاوت آن با گفتار درمانی کودکان چیست؟ در پاسخ به این سوال می توان گفت بعضی بزرگسالان در اثر اختلالات زیادی دچار مشکلاتی در صحبت کردن می شوند که تعدادی از این مشکلات به شرح زیر می باشند :
1 . سکته مغزی :
افرادی که دچار سکته مغزی می شوند ، معمولا بعد از جراحی ها و تخلیه خون های داخلی مغز ، اختلالاتی در نیم کره های مغز آن ها به وجود بیاید که اولین اثر منفی آن بر روی قدرت تکلم افراد می باشد و معمولا برای حل این مشکل آن ها را به مراکز گفتار درمانی می برند .
2 . درمان نشدن در سنین کودکی :
تعدادی از مراجعات بزرگسالان به مراکز گفتاردرمانی به دلیلی مانند عدم مراجعه در دوران کودکی برای درمان اختلالات زبانی می باشد و همین مشکل در بزرگسالی بیشتر گریبان گیر آن ها می شود . بنابراین تعدادی از آن ها برای رفع این مشکل مراجعه می نمایند . حل مشکل گفتار درمانی کودکان راحت تر از بزرگسالان می باشد .
3 . اختلالات و لکنت در زبان به دلیل ضربه به سر :
گاهی افراد در اثر سقوط از ارتفاع ، تصادف و یا لیز خوردن درجایی ، سر آن ها ضربه ببیند و در اثر تکان خوردن لوپ ها چهارگانه در داخل سر ، فرد دچار مشکلاتی در گفتار و تلفظ حروف و کلمات شود . در موارد بالا لازم است افراد برای درمان به مراکز گفتار درمانی مراجعه نمایند و به کمک پاتولوژیست دوره درمان را طی نمایند .