گفتاردرمانی کودکان
گفتاردرمانی ، یکی از روش های درمانی است که برای حل مشکلات زبان مانند لکنت زبان ، گرفتگی صدا که به طور ارثی و یا در اثر بروز بیماری ها ، سکته های مغزی و اختلالات در دو نیم کره مغز به وجود می آید، به کار گرفته می شود .
گفتاردرمانی کودکان:
گفتار درمانی کودکان یکی از رایج ترین موارد مراجعه به مراکز پاتولوژی می باشد . بسیاری از کودکانی که به مشکلات گفتاری مبتلا می باشند ، این مشکل بیشتر مربوط به دوران نوزادی و نارسایی هایی ایجاد شده در این دوران اتفاق می باشد که بهتر در همان دورانی که کودک قادر به تلفظ کلمات می باشد ، درمان شود چرا که با گذشت زمان و افزایش سن درمان سخت تر می گردد .
علت اصلی همه ی این اختلالات در مغز می باشد و در کودکانی که به اختلالات ژنتیکی مانند انواع سندروم ها ، مشکلات متابولیک مبتلا می باشند و حتی کم کاری والدین در برقرای ارتباط با کودکان و یا تنبیه هایی که باعث ایجاد استرس و ترس در کودکان می شود . هرچه روند درمان زودتر شروع شود ، احتمال بهبود سریع تر کودک بیشتر می باشد چرا که در صورتی که گفتار درمانی کودکان دیر انجام شود و به دوران بزرگسالی برسد ، ممکن است مشکلات روحی روانی مانند استرس ، افسردگی و گوشه گیری را برای فرد به دنبال داشته باشد .
هنگام مراجعه به درمانگر جهت درمان مشکلات گفتار درمانی کودکان ، می بایست شرح کاملی از تمام آن چه که ممکن است باعث ایجاد اختلال در کودکان می باشند ، مانند وراثت و سوابق خانوادگی ، بیماری ها و … را در اختیار پاتولوژیست قرار داد . تحت درمان قرار دادن سریع کودکی که در گفتار با مشکل مواجه می باشد ، می تواند آثار مثبتی مانند ایجاد و بالابردن اعتماد به نفس در آن ها برای ارتباط برقرار کردن با دیگران و ورود به اجتماع ، کمک به اختلالات خواندن و نوشتن و روان شدن صحبت کردن در کودکان را به دنبال داشته باشد .